Nej till Midlanda

Idag röstade Härnösands kommunstyrelse nej till att Härnösands kommun ska bli delägare i flygplatsen. Vänsterpartiet Härnösand var ett av de partier som röstade nej. Vi har sedan länge bestämt var vi står i frågan och vårt ställningstagande grundar sig på flera argument:

  1. Att äga en flygplats är ett direkt stöd till ett transportslag som anvvänder fossila bränslen. Att motverka klimatförändringar genom att köpa en flygplats är så tvärtemot emot vår politik man kan komma
  2. Övertagandet av Midlanda är en dålig ekonomisk affär. Det finns en miljöskuld som någon ska betala, när vet ingen. Dessutom går flygplatsen med förlust idag pga för få resenärer och vi kommer under de kommande tre åren få stoppa in minst 7.5 miljoner kr. Något övre tak finns inte.
  3. Midlanda är en liten flygplats mitt i ett delta som är naturreservat. Sämre placering går knappast att hitta ur ett miljömässigt perspektiv.

Dessutom är det tragiskt att nationella skattesänkningar går ut över den regionala transportförsörjningen. Kom ihåg att det är borgerliga skattesänkningar och besparingar som gjort att frågan väckts från början.

Vi kan även tillägga att V inte haft något samarbete med den borgerliga oppositionen kring hur vi skulle rösta i den här frågan.

En kommentar till Nej till Midlanda

  • Rätt beslut. Vi har ju satsat på Bottniabanan däe järnvägen går förbi och stannar vid Höga Kusten Airport. Till Midlanda finns inte tåg eller buss. Tidsmääsigt tar det lika långt att ta tåget till Höga Kusten Airport som att åka bil till Midlanda, Vi ska inte ta på oss frantida okända kostnader Härnösand behöver fokusera på skola vård och omsorg.
    Åke Hamrin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vänsterpartiet Härnösand på Facebook