artikel

Angående korruptionsanklagelser i media

För att undvika en massa spekulationer så går vi ut med det här öppet och utan några försök att dölja något. Här är hela pressmeddelandet så att ni kan få en bild av det som hänt utan TÅs saxande.
“Ett av de namn som kommit upp i kommunens genomgång av oegentligheterna runt simhallen är Vänsterpartisten och nuvarande förste vice ordförande i Skolnämnden Åke Hamrin. Åke har av den tidigare simhallschefen fått ett kraftigt rabatterat pris på ett årskort 2015 för att kunna träna på simhallen. Han har betalat 1000kr för ett kort som normalt skulle kosta 3200kr. Då han fått kvitto så har han utgått från att simhallschefen hade rätt att ge det rabatterade priset och anser sig ha handlat i god tro.
Åke kommer att förmånsbeskattas på det överskjutande beloppet och kommunen kommer att lämna in en polisanmälan likt de övriga fall som dykt/dyker upp där personen är förtroendevald eller har en arbetsledande funktion.

Åkes namn har kommit upp bland en massa andra Härnösandsbor under arbetets gång och ska inte sammanblandas med den mer prominenta Härnösandspolitiker med ett guldkort utställt på flera år som tidigare varit föremål för diskussioner på stan och i media. Den personen kom upp tidigt under revisionen, bland annat efter att ha utpekats av personalen på simhallen.

”Åke har varit öppen med det som hänt. Han anser sig handlat i god tro och står för det som hänt. Det Åke berättat för mig påverkar inte mitt förtroende för honom. Jag kan tycka att det är oaktsamt men ibland gör man dumma saker, det viktiga är att man står för det om det blir fel.”

”Vi i Vänsterpartiet är inte bättre än andra människor men vi ska fan ta ansvar om det blir fel. Politiker generellt har ett mycket lågt anseende bland vanligt folk och den bilden förstärks ytterligare då politiker generellt beter sig som en oantastlig elit. Gör vi fel så ska vi stå för det,”
säger Urban Bolander

Urban Bolander. Ordförande Vänsterpartiet Härnösand”

Kopiera länk