Första maj med Vänsterpartiet Härnösand!

Rekordmånga hade samlats på torget i Härnösand på första maj. Främst  för att lyssna till vänsterpartiets tre talare, Christina Höj Larsen,  Lars-Gunnar Hultin 0ch Martin Neldén, men också såklart för att  beundra brandbilen, som inför EU-valet och höstens riksdagsval, ska  hjälpa till att stoppa vinsterna i välfärden.

DSC_0073

V: vi räddar välfärden,  inte till salu! står det på den brandgula brandbilen och enligt senaste väljaropinionen får vänsterpartiet en  rekordhög siffra och ligger nu på 8,6 procent. En klart bidragande  orsak är partiets  kraftfulla ställningstagande i kravet  att vård,  skola och omsorg ska fredas från alla spekulativa vinstintressen.

DSC_0079 (1)

Huvudtalaren på torget i Härnösand var Christina Höj Larsen. Hon talade om Reinfeldt och hans  allians som de jobbiga gästerna på festen, som aldrig vill gå hem  utan klänger sig kvar, om feminism som en fråga om makt, om barns  rätt till båda sina föräldrar, om rasismen som alltmer ohämmat breder  ut sig  och om bankerna som med dagens skattesystem tillåts ge åt de  rika och ta av de fattiga.

Lars-Gunnar Hultin står närmast  ingången till brandbilen, som i år  blir vänsterpartiets valstuga. Han är Vs gruppledare i landstinget Västernorrland och var mötes andre talare. Viktigt är att framhålla,  menade han, att vänstern värnar alla de tre sjukhusen i  Västernorrland.

DSC_0082

Avslutade mötet gjorde ordf  Martin Neldén, som bland annat talade om vikten av att stoppa alla planer på att ett privatisera det kommunala badhuset i Härnösand.
DSC_0080_2
Efter vänsterns möte var det dags för socialdemokraternas inmarsch  med drillflickor, orkester och plakat på torget i Härnösand. Som av  en tydlig symbolisk händelse  vägrade brandbilen med sin uppmanande  text ”Välfärden – Inte till salu”, att lämna scenen  (parkeringsbromsen hade på ett mystiskt sätt fastnat) och stod  därför, röd och grann, kvar där  med sitt budskap, som inte  gick att  förbise om det över huvud taget ska kunna bli ett rödgrönt  regeringssamarbete efter höstens val.

PS. Till slut, efter mycket om och men ville bromsen släppa så nu har bilen kommit hem.


Karin Lundqvist (text)
Jonas Lundqvist (bild)

2 kommentarer till Första maj med Vänsterpartiet Härnösand!

  • Kalasbra skrivet och fotat,den vet hur den ska agera vid såna här reklam tillfällen den kära brandbilen…..ha ha.

    Mvh Bärsan

  • Ja, det är bara att konstatera. Den har redan sin egen personlighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vänsterpartiet Härnösand på Facebook