Insändare i dagens TÅ om regeringens nya flyktingpolitik.

Vår ordförande Urban Bolander skriver idag i Tidningen Ångermanland med anledning av regeringens politik om integration och flyktingar. Det ger tyvärr en bitter eftersmak på internationella festen.

Imorgon söndag hålls den internationella festen på Murberget i Härnösand där nya människor ska välkomnas, flyktingvolontärer prisas och det mångkulturella samhället visar upp sig. Det är naturligtvis skitbra. Volontärer ska prisas, människor som vill bo här ska välkomnas och det är helt fantastiskt med en multikulturell festdag på Murberget. Problemet jag ser i detta är att de vi ska välkomna nästa år på den internationella festen inte kommer att kunna glädja sig över feststämningen. De kommer inte att kunna börja om på nytt i ett nytt hemland. Lägga allt det som de flytt från bakom sig och gå vidare. De har bara tillfälliga uppehållstillstånd, och på grund av att anhöriginvandringen i praktiken stoppats får deras familjer stanna i helvetet –eller som andra klassens medborgare någonstans på vägen tills de som klarat sig hit skaffat sig anställningar med inkomster som inte finns.

Läs hela insändaren på http://www.allehanda.se/opinion/insandare/v-kritisk-till-nya-asyllagen-feststamning-pa-murbergets-internationella-fest-kommer-fa-en-bitter-bismak

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vänsterpartiet Härnösand på Facebook