Lokal politik

Vad gör vi lokalt?

Vänsterpartiet Härnösand driver Vänsterpartiets hjärtefrågor inom den kommunala politiken. Vi står för en socialistisk politik som tar sin utgångspunkt i solidaritet, jämställdhet och allas lika värde. För att se vilka frågor som tagits upp kommunalt kan man gå in på kommunens hemsida och ta del av alla protokoll från kommunfullmäktige, kommunstyrelse och respektive nämnd.

Vad kan du göra?

När du blir särskilt engagerad i en lokal fråga finns det flera sätt att påverka och ställa frågor. Vänsterpartiets lokala politik tas fram i lokalföreningen. Där har alla medlemmar rösträtt och möjlighet att påverka vår politik, både lokalt och nationellt. Om man inte vill vara partiansluten finns möjligheten att lämna in ett medborgarförslag eller ställa frågor direkt till de folkvalda i kommunen.

Vad vill vi?

Offentlig skola – högst kvalité

Alla elever har rätt till fullständiga betyg i en skola där det är kul och tryggt att vara. Bara ekologisk och närproducerad mat i skolans vardag.

Gemensam välfärd är inte till salu

Offentligt ägande är demokratiskt ägande där medborgaren har inflytande, insyn och behandlas med värdighete. För oss handlar valfrihet om att själv bestämma över sin vardag. Privatisering får inte vara ett hot mot lika välfärd för alla.

Alla behövs i Härnösand

Alla medborgare bör ha ett jobb. Arbetslöshet skapar social otrygghet och drabbar den enskildas självförtroende. Flerspråkighet och kulturell kompetens ska räknas som meriter vid anställning i Härnösands kommun.

Positiv och kvalitetsstark fritid för alla

Kommunens kultur- och fritidsutbud ska vara handikappanpassade och tillgängliga för alla medborgare oavsett ålder och inkomst.

Kommunalt ansvar för klimatet

Satsning på alternativ och hållbar energi inom all kommunal verksamhet. Vi vill ha avgiftsfri kollektivtrafik.

Vi är nära dig!

Vänsterpartiet Härnösand vill höra vad just du har för hjärtefrågor och tankar. Vi vill vara synliga och aktiva i debatt och vardagsliv. Du kan hjälpa till att skapa en bättre kommun med plats för alla att trivas i. Du är alltid välkommen att kontakta några av våra företrädare, lämna en kommentar här på hemsidan eller skicka e-post till oss.

Vi är skillnaden! Tillsammans är vi alltid nära dig!Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vänsterpartiet Härnösand på Facebook